Treska v kokosovém mléce
50 min.
Ingredience
- 120gramůRajčata
- 5gramůKardamom
- 3gramyKoriandr mletý
- 5gramůKurkuma
- 40mililitrůOlej olivový
- 50gramůCibule
- 25gramůZázvor celý
- 400mililitrůKokosové mléko
- 750gramůTreska skvrnitá
- 5gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
23 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Rozdrtíme kardamon, koriandr s kmínem, se skořicí, s mletým chilli a kurkumou. Přidáme 2 lžíce vody, koření rozmícháme na pastu a odložíme stranou.
- 3Ve woku rozpálíme olej a během 3 minut v něm opražíme nakrájenou cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Přisypeme koření a vše za pravidelného míchání vaříme ještě minutu.
- 4Přidáme kokosové mléko, přivedeme je k varu a průběžně mícháme. Zmírníme plamen a zvolna vaříme 10 minut. Vložíme na kostky nakrájené rybí maso, rajčata a vše osolíme. Vaříme ještě 5 minut a na závěr jej ozdobíme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.