Treska v listovém těstě
40 min.
Ingredience
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 10gramůKopr čerstvý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
290 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, nadrobno nakrájené žampiony smícháme s nasekaným koprem a citronovou kůrou. Osolíme a opepříme.
- 2Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 3Plátky listového těsta rozválíme, napříč na ně položíme vždy jednu porci filé, potřeme lžící připravené houbové směsi a přikryjeme dalším plátkem těsta. Okraje těsta stiskneme.
- 4Těsto nožem seřízneme do tvaru ryby a na povrchu těsta lžící vyrýpneme šupiny. Ze zbytku těsta vytvarujeme tlamičku a oči. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v silně vyhřáte troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.