Treska v listovém těstě

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
290 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, nadrobno nakrájené žampiony smícháme s nasekaným koprem a citronovou kůrou. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Plátky listového těsta rozválíme, napříč na ně položíme vždy jednu porci filé, potřeme lžící připravené houbové směsi a přikryjeme dalším plátkem těsta. Okraje těsta stiskneme.
  • 4
    Těsto nožem seřízneme do tvaru ryby a na povrchu těsta lžící vyrýpneme šupiny. Ze zbytku těsta vytvarujeme tlamičku a oči. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v silně vyhřáte troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.