Treska v majonéze
60 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler řapíkatý
- 2litryVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 150gramůMajonéza
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůOkurka salátová
- 10gramůSůl
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůPetržel kudrnka
- 20gramůCitrony
- 100gramůKukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- 1kilogramTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do širšího hrnce dáme kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list, zalijeme vodou a povaříme zakryté asi 10 minut, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
- 2Vykuchanou tresku uvnitř nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme rozpůlenou mrkví a řapíky celeru. Opatrně svážeme nebo použijeme potravinářskou síťku a vložíme na silikonovou podložku nebo napařovač do vývaru a na mírném ohni povaříme 15 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studenou rybu opatrně vyjmeme, zbavíme síťky a necháme okapat, osolíme na povrchu. Přendáme na oválnou mísu a ozdobíme nasekanou petrželkou a kolečkem citronu. Vedle ryby uděláme kopeček z majonézy a z druhé strany rybu přizdobíme kukuřičkami, proužky papriky a okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.