Treska v marinádě

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
808 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.
  • 2
    Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.
  • 3
    Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.
  • 4
    Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.