Treska v marinádě
35 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 100gramůSalát ledový
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- Omáčka
- 1decilitrOmáčka sojová pikantní
- 1decilitrVíno rýžové čínské
- 30gramůCukr třtinový
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyMandarinky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
808 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.
- 2Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.
- 3Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.
- 4Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.