Treska v oříškové omáčce
30 min.
Ingredience
- 800gramůFilety z tresky tmavé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 40gramůŠalotka
- 200gramůPórek
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 300gramůHlíva ústřičná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůOřechy lískové pražené
- 2lžíceSherry brandy
- 50gramůMascarpone
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem.
- 2Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout.
- 3Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty.
- 4Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.