Treska v pomerančové šťávě
55 min.
Ingredience
- 1000gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceKapary
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.
- 2Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
- 3Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.
- 4Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.