Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
391 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr.
  • 2
    Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme.
  • 3
    Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce.
  • 4
    Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše.
  • 5
    Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.