Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší
55 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 1špetkaSůl
- 0,5šálekSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekŽampiony čerstvé
- 750gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
391 mg
Postup přípravy
- 1Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr.
- 2Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme.
- 3Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce.
- 4Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše.
- 5Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.