Treska zapečená s pórkem
30 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůPórek
- 250gramůZakysaná smetana
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme.
- 3Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou.
- 4Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme.
- 5Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.