Treska zapečená s pórkem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme.
  • 3
    Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou.
  • 4
    Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.