Treska zapečená ve špenátových listech
60 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
525 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, nasekanou petrželkou a solí. Do částečně vychladlé omáčky zamícháme nastrouhaný eidam a ementál.
- 2Omyté filety z tresky osolíme, opepříme a zlehka opečeme na rozpáleném oleji.
- 3Špenátové listy spaříme ve vařící vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme jednotlivé filety a urovnáme je do vymaštěného pekáčku. Přelijeme omáčkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 4Podáváme s bramborovými kroketami, ozdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.