Tresky na pekáči
60 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVývar rybí
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
792 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Tresky očistíme, nařízneme podél hřbetu a vyndáme páteř. Vykuchané ryby osolíme, opepříme i zevnitř, lehce obalíme v mouce. Do máslem vymazaného pekáčku narovnáme ryby, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme pokrájenou cibulí, přidáme pár zrnek celého pepře a bobkový list. Podlijeme vývarem, dáme zapéct. Během pečení podléváme bílým vínem a vodou. Pečeme asi 30 minut, až nám omáčka zhoustne.
- 2Na talířích porce ryby přelijeme omáčkou z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.