Třešňová clafoutis

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
983 mg
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme a vypeckujeme. Přendáme do mísy a zalijeme sherry.
  • 2
    Mléko dáme ohřát s rozkrojeným vanilkovým luskem. Do horkého mléka přimícháme zakysanou smetanu.
  • 3
    Vejce smícháme s moučkovým cukrem, moukou a solí. Postupně zamícháme teplé mléko se smetanou.
  • 4
    Formu na pečení vytřeme máslem, nalijeme do ní třešně se sherry a zalijeme těstem. Pečeme při 200 °C 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.