Třešňová clafoutis
55 min.

Ingredience
- 450gramůTřešně
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyVejce slepičí
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSherry brandy
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
983 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme a vypeckujeme. Přendáme do mísy a zalijeme sherry.
- 2Mléko dáme ohřát s rozkrojeným vanilkovým luskem. Do horkého mléka přimícháme zakysanou smetanu.
- 3Vejce smícháme s moučkovým cukrem, moukou a solí. Postupně zamícháme teplé mléko se smetanou.
- 4Formu na pečení vytřeme máslem, nalijeme do ní třešně se sherry a zalijeme těstem. Pečeme při 200 °C 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.