Třešňová rýže

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
903 mg
Cukr
99 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.
  • 2
    Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 3
    Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.