Třešňová rýže
70 min.
Ingredience
- 120gramůRýže loupaná
- 5kusůCukr kostkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSkořice mletá
- 2hrstiTřešně
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
903 mg
Cukr
99 mg
Postup přípravy
- 1Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.
- 2Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.