Trhanec tvarohový

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru a přimícháme tvaroh a mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 2
    Pečeme na dvou vymaštěných pánvích jako omelety.
  • 3
    Po opečení jedné strany obrátíme a po chvilce vidličkou roztrháme na malé kousky a dopékáme, aby se tvořily hrudky.
  • 4
    Trhanec podáváme s ovocnou omáčkou nebo s ovocným salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.