Trhanec tvarohový
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 250gramůTvaroh jemný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 40gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru a přimícháme tvaroh a mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Pečeme na dvou vymaštěných pánvích jako omelety.
- 3Po opečení jedné strany obrátíme a po chvilce vidličkou roztrháme na malé kousky a dopékáme, aby se tvořily hrudky.
- 4Trhanec podáváme s ovocnou omáčkou nebo s ovocným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.