Trhanec z brambor s borůvkami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.
  • 2
    Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.
  • 4
    Trhanec podáváme teplý s borůvkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.