Trhanec z brambor s borůvkami
25 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 0,5litrKompot borůvkový
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.
- 2Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.
- 4Trhanec podáváme teplý s borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.