Trianonská omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 4lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 3kusyOkurky nakládané
- 3lžíceMajonéza
- 5kusůŠalotka
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1217 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
52 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme víno a zvolna asi 10 minut provaříme. Poté vše rozmixujeme a necháme vychladnout.
- 2Přimícháme majonézu, rajčatový protlak, na kostičky nakrájené okurky a nasekanou papriku. Ochutíme solí, pepřem a osladíme.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.