Tříbarevná terina
120 min.
Ingredience
- 375gramůMrkev kořen
- 25gramůZázvor celý
- 375gramůBrokolice
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 375gramůCeler bulvový
- 30gramůSůl
- 15gramůPepř bílý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrubě nastrouhanou mrkev a zázvor vaříme ve slané vodě až skoro doměkka (10–15 minut). Nastrouhaný celer vaříme ve slané vodě (8–10 minut) doměkka.
- 2Růžičky brokolice vaříme 4 minuty ve slané vodě skoro doměkka.
- 3Každý druh zeleniny zvlášť procedíme a opláchneme ve studené vodě. Formu na terinu lehce potřeme olejem.
- 4Rozmixujeme brokolici s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Směs nalijeme do formy a uhladíme povrch. Rozmixujeme celer s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Nalijeme na brokolicovou vrstvu a uhladíme povrch.
- 5Rozmixujeme mrkev, zázvor, 1 vejce, sůl a pepř v mixéru dohladka. Nalijeme na celerovou vrstvu a uhladíme povrch.
- 6Alobal potřeme olejem a formu přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný.
- 7Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Důkladně vychladíme v chladničce, pak vyklopíme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.