Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami
145 min.
Ingredience
- 100gramůChlebový kvásek
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 5gramůDroždí
- 500gramůBrambory
- 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, 100 g žitného kvasu, přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu třtinový cukr.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- 4Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.