Trvanlivý chléb z pšeničného těsta s bramborami

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, kmín a fenykl, do protilehlého rohu třtinový cukr.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  • 4
    Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.