Tukožroutská polévka
50 min.
Ingredience
- 1000gramůMrkev kořen
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná celá
- 6kusůCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 1kostkaBujón zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
23 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí a papriky nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka.
- 2Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a přivedeme k varu. Zvolna povaříme asi 10 minut.
- 3Potom přidáme kostku bujónu, vmícháme rajčata i s nálevem a vaříme ještě 20 minut.
- 4Nakonec polévku mírně osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.