Tuňák na citronu s čínskými nudlemi
40 min.
Ingredience
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 5mililitrůOlej sezamový
- 1kusCibule
- 2lžíceBazalka
- 250gramůNudle vaječné
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
- 250gramůChřest bílý
- 1kusPaprika červená
- 125gramůHrášek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko kokosové
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 20mililitrůChilli omáčka
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 2kusyCitronová tráva
- 150gramůTuňák v oleji
- 20gramůZázvor celý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme.
- 3Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy.
- 4Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji.
- 5Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka.
- 6Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme.
- 7Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.