Tuňák na jehle se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 8kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- 1lžíceOregano sušené
- 600gramůTuňák obecný
- 2kusyCibule červená
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 1kusSalát kadeřavý
- 12kusůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.
- 2Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.
- 3Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.