Tuňák pečený se sezamem
15 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 25gramůOlej sezamový
- 15gramůMed včelí
- 40gramůSezam - semena
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
42 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme olej, med, přisypeme mletou papriku, sezamová semínka a dobře rozmícháme. Touto směsí potřeme filety z tuňáka z obou stran, každý zvlášť položíme na alobal, zabalíme jako závitek, vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Po rozbalení by měl mít tuňák křupavou kůrku.
- 2Porce tuňáka upravíme na talíře, pokapeme sójovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.