Tuňák pečený ve slanině
80 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 120gramůSlanina vepřová
- 0,33lžičkaSůl
- 0,33lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
172 mg
Cukr
317 mg
Postup přípravy
- 1Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.