Tuňák po sicilsku
45 min.
Ingredience
- 100gramůTuňák obecný
- 1stroužekČesnek
- 5gramůOlej olivový
- 30mililitrůVíno bílé
- 20gramůCibule
- 150gramůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžičkaMáta
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Plátek čerstvého tuňáka "prošpikujeme" nasekaným česnekem a mátou. Osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji osmahneme dozlatova. Zalijeme vínem a necháme na ohni, dokud se víno téměř nevyvaří.
- 2Tuňáka vyjmeme a na zbylé šťávě v pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný kousek česneku. Přidáme rozmačkaná rajčata a necháme jen přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme tuňáka a pod pokličkou maso dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.