Tuňák s cuketovými nudlemi
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTuňák obecný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 6lžicMáslo čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1kusKopr čerstvý
- 12lžicOlej olivový
- 400gramůCuketa
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
698 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Tuňáka omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 porcí, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zakápneme limetkovou šťávou.
- 2Na pánvi rozpálíme 8 lžic oleje a 4 lžíce másla a kousky tuňáka zprudka opečeme z obou stran.
- 3Připravíme si pekáček a opečeného tuňáka na něj rozložíme. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.
- 4Cuketu omyjeme, očistíme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a proužky cukety na něm zvolna dusíme asi 5 minut.
- 5V menší misce smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a najemno nasekaným koprem.
- 6Dušenou cuketu servírujeme na talíře, zakápneme zbylým olejem a navrch pokládáme kousky pečeného tuňáka. Zdobíme zakysanou smetanou s koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.