Tuňák s cuketovými nudlemi

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
698 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Tuňáka omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 porcí, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zakápneme limetkovou šťávou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 8 lžic oleje a 4 lžíce másla a kousky tuňáka zprudka opečeme z obou stran.
  • 3
    Připravíme si pekáček a opečeného tuňáka na něj rozložíme. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.
  • 4
    Cuketu omyjeme, očistíme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a proužky cukety na něm zvolna dusíme asi 5 minut.
  • 5
    V menší misce smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a najemno nasekaným koprem.
  • 6
    Dušenou cuketu servírujeme na talíře, zakápneme zbylým olejem a navrch pokládáme kousky pečeného tuňáka. Zdobíme zakysanou smetanou s koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.