Tuňák s kapary
20 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 650gramůTuňák obecný
- 200gramůMaliny
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 250mililitrůVíno rýžové čínské
- 6lžicOlej olivový
- 2kusyŘeřicha
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Elektrickým kráječem nakrájíme na co nejtenčí plátky lehce zamrazené filety z tuňáka. Plátky rozložíme na velkou plochou formu.
- 2Vymačkáme citrony a necháme okapat kapary. Opereme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky ze stonků.
- 3Plátky ryby pokapeme šťávou z citronu a rýžové víno smícháme s olivovým olejem. Přidáme maliny, rozmarýn, nadrobno nakrájenou řeřichu, kapary a směs dáme na rybu. Necháme 20 min odležet.
- 4Plátky tuňáka můžeme podávat na malých bramboráčcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Tuňák s kapary
Tuňák je výborný 😁