Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou

42 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.
  • 2
    Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.
  • 3
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.