Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou
42 min.
Ingredience
- Omáčka
- 200gramůTuňák obecný
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceKapary sterilované
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300mililitrůRajčatová šťáva
- 1hrstOlivy černé
- 1lžíceBazalka
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Vařené těstoviny
- 3litryVoda pitná
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 0,5lžíceSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.
- 2Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.