Tuňák se saké omáčkou

37 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
94 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka očistíme a zbavíme kostí, pokud nějaké najdeme. Rybu osolíme.
  • 2
    Na středně velké pánvi rozpálíme olej. Na olej položíme tuňáka kůží dolů a smažíme asi 4 minuty. Snížíme teplotu a rybu otočíme, smažíme dokud ryba nezbělá. Rybu odložíme stranou.
  • 3
    Pánev otřeme z oleje a dáme do ní máslo, přilijeme saké, sójovou omáčku, mirin, cukr a zázvor. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. Vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou omáčkou přelijeme tuňáka a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.