Tuňák se saké omáčkou
37 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaOlej sezamový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůVíno Saké
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 800gramůTuňák obecný
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
94 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka očistíme a zbavíme kostí, pokud nějaké najdeme. Rybu osolíme.
- 2Na středně velké pánvi rozpálíme olej. Na olej položíme tuňáka kůží dolů a smažíme asi 4 minuty. Snížíme teplotu a rybu otočíme, smažíme dokud ryba nezbělá. Rybu odložíme stranou.
- 3Pánev otřeme z oleje a dáme do ní máslo, přilijeme saké, sójovou omáčku, mirin, cukr a zázvor. Povaříme dokud se cukr nerozpustí. Vaříme asi 3 minuty, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou omáčkou přelijeme tuňáka a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.