Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí
45 min.
Ingredience
- 300gramůTuňák obecný
- 100gramůFazole bílé
- 200gramůRajčata
- 70gramůCibule červená
- 30gramůBazalka
- 50mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole den předem namočíme do vody a necháme je ve vodě celou noc, aby nabobtnaly. Připravíme středně velký hrnec. Do něho vlijeme osolenou vodu a vsypeme nabobtnalé fazole. Vodu osolíme a fazole vaříme, dokud nejsou úplně měkké. Pak je odložíme a necháme vychladnout. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr.
- 2Kostky cibule a rajčat vsypeme do mísy a přidáme k nim uvařené a scezené bílé fazole. Lehce promícháme. Osolíme, opepříme. Přilijeme ke směsi ocet a část olivového oleje.
- 3Čerstvého syrového tuňáka pokrájíme na tenké plátky. Na talíře rozdělíme rajčatovo-cibulovo-fazolový salát a zasypeme ho nasekanou bazalkou. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pak na něm navrstvíme plátky tuňáka. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.