Tuňák se žampiony
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůTuňák obecný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel - nať
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
939 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso z tuňáka nakrájíme na porce a osolíme.
- 2Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a papriku, podlijeme a podusíme.
- 3Když žampiony změknou, přilijeme smetanu rozšlehanou s moukou.
- 4Porce ryby vložíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě.
- 5Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.