Tuňák terijaki
28 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
- 2kusyCibulka jarní
- marináda
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSherry brandy
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
328 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.
- 2Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.
- 3Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.
- 4Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.