Tuňák uzený na koření
15 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák obecný
- 4gramyBadyán
- 4gramyPepř černý celý
- 20gramůCukr moučkový
- 3gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka (bez kůže) osolíme a opepříme. Větší hrnec vysteleme čtyřmi vrstvami alobalu, na něj nasypeme rozdrcený celý pepř, cukr a drcený badyán, na koření postavíme kovový pařáček na knedlíky, potáhneme papírem na pečení, na něj položíme porci tuňáka. Hrnec postavíme na oheň, jakmile se z hrnce začne kouřit, rychle zakryjeme pokličkou, zmírníme oheň. Necháme péct 10 minut a odstavíme.
- 2Maso z tuňáka by mělo být propečené a prouzené, vonět po pepři a badyánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.