Tuňák v sezamová krustě

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
  • 2
    V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
  • 3
    Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
  • 4
    Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.