Tuňák v sezamová krustě
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůBalsamico ocet
- 100gramůSezam - semena
- 500gramůTuňák obecný
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůRajčata Cherry
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusSalát hlávkový
- 30mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.
- 2V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.
- 3Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.
- 4Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.