Tuňákem plněná rajčata
35 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej olivový
- 115gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 2lžíceKapary
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.
- 2Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.
- 3Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.