Tuňákem plněná rajčata

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na poloviny rozkrojíme rajčata, odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem, vložíme do pekáčku a zapékáme 15 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Poté necháme rajčata vychladnout.
  • 2
    Uděláme majonézu - rozmícháme žloutky s citronovou šťávou a kůrou. Za neustálého míchání přiléváme olivový olej do zhoustnutí majonézy. Do majonézy přidáme tuňáka, kapary, sůl a pepř.
  • 3
    Naplníme směsí rajčata a ozdobíme listy bazalky. Rajčata můžeme podávat jak teplá, tak vychlazená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.