Tuňáková telecí kýta

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.
  • 2
    Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.
  • 3
    Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
  • 4
    Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.