Tuňáková telecí kýta
80 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 250gramůTuňák v oleji
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceKapary
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMajonéza
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.
- 2Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.
- 3Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
- 4Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.