Tuňáková terinka
40 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák v oleji
- 80gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 130gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuňáka zbaveného oleje rozdrtíme vidličkou nebo rozmixujeme. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak. Osolíme a opepříme. Vše vymícháme dohladka.
- 2Hotovou směs přendáme do čtyř malých mističek a zapékáme v troubě cca 30 minut.
- 3Servírovat můžeme vlažné nebo studené zakápnuté citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.