Tuňákové carpaccio
35 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 30gramůŠalotka
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 10gramůOcet Sherry
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůKapary
- 20mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
331 mg
Vápník
11 mg
Postup přípravy
- 1Tuňáka zabalíme do fólie a mrazíme 2 hodiny. Šalotku na jemno nasekáme. Rozmícháme olivový olej, sherry, sherry ocet, sůl a pepř. Kapary dáme okapat a na jemno je nasekáme. Do omáčky přimícháme šalotku a kapary.
- 2Ztuhlého tuňáka nakrájíme na co nejtenčí plátky.
- 3Plátky upravíme na mísu a přelijeme zálivkou. Přikryjeme a necháme odležet nejméně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.