Tuňákové empanadas
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžíceOlej olivový
- 125gramůRajčata
- 85gramůTuňák v oleji
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2lžičkyProtlak rajčatový
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 75gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůVíno bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku se solí, zapracujeme změklé máslo, vytvoříme drobenku. Ušleháme vejce s vínem, přilijeme ke směsi, utřeme do hladké směsi. Z těsta vytvarujeme kouli, přikryjeme plastovou fólií a dáme na 30 minut do lednice.
- 2Náplň vyrobíme tak, že na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Vložíme protlak a krájená oloupaná rajčata z konzervy 10 minut povaříme, dokud směs nezíská kašovitou strukturu. Přidáme tuňáka z konzervy bez nálevu, pečené nebo nakládané papriky, petrželku a sůl.
- 3Na vále vyválíme plát těsta o síle 2 mm. Vykrojíme 12 koleček s průměrem 10 cm. Do středu každého kolečka položíme lžíci náplně, přehneme, okraje potřeme vodou, stlačíme a slepíme. Tímto způsobem zpracujeme všechno těsto i náplň.
- 4Taštičky přendáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 190°C, dokud taštičky nezískají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.