Tuňákové telecí - Vitello tonnato
115 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí kýta
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 200gramůTuňák v oleji
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyAnčovička - filety
- 1lžíceKapary sterilované
- 100mililitrůOlej olivový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou dáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a necháme zavařit. Potom vložíme telecí maso. Vaříme zvolna, na mírném plameni, do změknutí masa asi 1 1/2 hodiny. Měkké maso necháme ve vývaru vychladnout.
- 2Tuňáka vyklopíme z konzervy, rozmixujeme s ančovičkami, vařenými žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. (V případě potřeby naředíme trochou vývaru), osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit.
- 3Vychladlé telecí maso nakrájíme na tenké plátky, urovnáme na talíř, potřeme omáčkou, přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Podáváme studené, případně necháme dojít na pokojovou teplotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.