Tuňákové telecí - Vitello tonnato

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí vodou dáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a necháme zavařit. Potom vložíme telecí maso. Vaříme zvolna, na mírném plameni, do změknutí masa asi 1 1/2 hodiny. Měkké maso necháme ve vývaru vychladnout.
  • 2
    Tuňáka vyklopíme z konzervy, rozmixujeme s ančovičkami, vařenými žloutky, citronovou šťávou, kapary a olejem. (V případě potřeby naředíme trochou vývaru), osolíme, opepříme a necháme dobře vychladit.
  • 3
    Vychladlé telecí maso nakrájíme na tenké plátky, urovnáme na talíř, potřeme omáčkou, přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Podáváme studené, případně necháme dojít na pokojovou teplotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.