Tuňákový kuskus
20 min.
Ingredience
- 1hrstBazalka
- 1hrnekKuskus
- 3kusyRajčata
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 0,5lžičkaVegeta
- 1špetkaSůl
- 150gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 150gramůTuňák v oleji
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
28 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hrnek kuskusu nasypeme do mísy, do hrnku nalijeme vodu. Přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Osolíme a přidáme vegetu.
- 2Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vsákla. Necháme 10 minut bobtnat.
- 3Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, přidáme do kuskusu.
- 4Z kukuřice a tuňáka slijeme nálev, nakrájíme na kostičky sýr a vše dáme do mísy s kuskusem.
- 5Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme nasekanou bazalku.
- 6Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.