Tuňákový salát s fazolemi
30 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 300gramůFazole
- 1kusCibule
- 100gramůSalát ledový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 60gramůOlivy bez pecky
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
836 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.
- 2Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.