Tuňákový salát s krémovým dresinkem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaDijonská hořčice
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSalát ledový
- 8kusůRajčata Cherry
- 20gramůFazolové lusky zelené
- 90gramůTuňák v oleji
- 200gramůCizrna konzervovaná
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo.
- 2Připravíme si dresink – pesto, hořčici a vinný ocet vyšleháme a pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec osolíme a opepříme.
- 3Fazolky přepůlíme a smícháme je s natrhaným salátem a přepůlenými cherry rajčaty. Směs rozdělíme na talíř a zakápneme dresinkem.
- 4Posypeme slitou cizrnou.
- 5Ozdobíme tuňákem a vařeným vejcem.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.