Tuňákový salát s nudlemi
30 min.
Ingredience
- 1kusSalát kadeřavý
- 200gramůNudle skleněné
- 2decilitryVývar zeleninový
- 400gramůTuňák v oleji
- 1lžíceOlej chilli
- 5lžicOmáčka sojová světlá
- 2kusyCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 4lžíceMandle loupané
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.
- 2Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.
- 3Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.
- 4Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.