Tuňákový salát s těstovinami
30 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny vřetena tříbarevná
- 150gramůCibulka jarní
- 80gramůPaprika žlutá
- 150gramůHrachové lusky
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 200gramůTuňák v oleji
- 2litryVoda pitná
- Na zálivku
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 5gramůCukr krupice
- 20gramůBazalka
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu. Přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme je do servírovací mísy.
- 2Smícháme drcená rajčata, olivový olej, ocet, cukr, bazalku a černý pepř. Zálivku nalijeme na těstoviny a promícháme.
- 3K těstovinám přidáme proužky jarní cibulky, kostičky žluté papriku, hrachové lusky, kukuřici a tuňáka a promícháme. Ozdobíme proužky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.