Tuniské kuře
50 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 700gramůKuřecí prsa
- 2gramySkořice mletá
- 40gramůZakysaná smetana
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 500gramůKuskus
- 1lžíceOlej olivový
- 500mililitrůKompot meruňkový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
15 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V pánvi WOK rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou šalotku do měkka.
- 2Přimícháme na 2centimetrové kostičky nakrájené kuře a restujeme je dozlatova. Do této směsi vylijeme i se šťávou kompotové meruňky a přisypeme skořici. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Potom sundáme poklici a 10 minut vaříme na prudkém ohni, aby se vypařila zbytečná voda a šťáva byla hustá. Nakonec přimícháme 2 lžíce smetany nebo creime fraiche, dochutíme pepřem a solí a podáváme horké s kuskusem připraveným dle návodu na obalu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.