Tuniské kuře

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
15 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
9 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi WOK rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou šalotku do měkka.
  • 2
    Přimícháme na 2centimetrové kostičky nakrájené kuře a restujeme je dozlatova. Do této směsi vylijeme i se šťávou kompotové meruňky a přisypeme skořici. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Potom sundáme poklici a 10 minut vaříme na prudkém ohni, aby se vypařila zbytečná voda a šťáva byla hustá. Nakonec přimícháme 2 lžíce smetany nebo creime fraiche, dochutíme pepřem a solí a podáváme horké s kuskusem připraveným dle návodu na obalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.