Turecká rýže - základní předpis

100 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 2
    2/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu.
  • 3
    Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru.
  • 4
    Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.