Turecká rýže - základní předpis
100 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 22/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu.
- 3Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru.
- 4Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.