Turecké plněné papriky
65 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůRajčatová šťáva
- 2kusyRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 7kusůPaprikové lusky čerstvé
- 125gramůMozzarella
- 1lžíceOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vývar a rajčatovou šťávu, vsypeme propláchnutou rýži a zvolna dusíme asi 20 minut.
- 2Omytá rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Vypeckované olivy nasekáme, očištěné papriky podélně rozpůlíme.
- 3Jednu papriku nakrájíme na kostičky a spolu s olivami a rajčaty vmícháme do uvařené rýže.
- 4Směsí naplníme poloviny paprik a urovnáme je do zapékací mísy. Papriky obložíme na plátky nakrájenou mozzarellou a do mísy vlijeme zbylý vývar.
- 5Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Před podáváním posypeme lístky oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.