Turecký chléb se semínky
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
784 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do 125ml vody a necháme pět minut rozpouštět. Pak do mísy přidáme mouku, sůl a olivový olej. Poté vmícháváme zbytek vody tak, aby vzniklo měkké těsto.
- 2To následně vyklopíme na pomoučený stůl a minimálně 10 minut hněteme. Těsto během hnětení změkne. Poté ho vrátíme zpět do olejem vymazané mísy a necháme hodinu a půl kynout.
- 3Těsto nyní rozdělíme na dva kusy, ze kterých uděláme kouli. Na pomoučený vál dáme první část a vyválíme z ní placku o průměru cca 25 centimetrů, zakryjeme ji utěrkou a necháme kynout. Totéž uděláme s druhou polovinou.
- 4Placku poté jako ozdobu nařízneme nožem a nejlépe na ní uděláme mřížku. Můžeme však udělat i jiný ornament. Pak už jen stačí potřít rozšlehaným vejcem, posypat semínky a dát péct do trouby na 15 minut při těplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.