Tuřín plněný krupicovou směsí
70 min.

Ingredience
- 500gramůTuřín
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůBešamel
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůPšeničná krupice
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tuříny vydlabeme, necháme po obvodu asi 1 cm silnou stěnu. Krupici nasypeme do vývaru, zvolna přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Krupice by měla zhoustnout na kaši, máme-li ji příliš řídkou, vaříme déle. Necháme trochu vychladnout a vmícháme do krupice máslo se strouhaným sýrem. Touto směsí naplníme tuříny.
- 2Pekáček vymažeme máslem, plněné tuříny vyskládáme do pekáčku vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, v případě potřeby podlijeme troškou vývaru. Tuříny vyjmeme, šťávu zalijeme bešamelem, přidáme posekanou vydlabanou dužinu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí.
- 3Upečené brukve rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.