Tuřín plněný krupicovou směsí

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuříny vydlabeme, necháme po obvodu asi 1 cm silnou stěnu. Krupici nasypeme do vývaru, zvolna přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Krupice by měla zhoustnout na kaši, máme-li ji příliš řídkou, vaříme déle. Necháme trochu vychladnout a vmícháme do krupice máslo se strouhaným sýrem. Touto směsí naplníme tuříny.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, plněné tuříny vyskládáme do pekáčku vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, v případě potřeby podlijeme troškou vývaru. Tuříny vyjmeme, šťávu zalijeme bešamelem, přidáme posekanou vydlabanou dužinu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Upečené brukve rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.