Tuřín plněný masovou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 400gramůTuřín
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 270mililitrůBešamel
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 50gramůŠunka dušená
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tuříny vydlabeme, necháme stěny silné asi 1 cm. Šunku, telecí maso, žampiony nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky, zalijeme bešamelem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Touto nádivkou naplníme tuříny, narovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme 200 ml bešamelu, zakryjeme a dusíme asi 10 minut. Nyní odkryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme. Tuříny vyndáme, do pekáčku přilijeme vývar a povaříme do zhoustnutí.
- 2Tuříny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.